Miquel Martí i Pol és un dels poetes més llegits i estimats de la literatura catalana contemporània. L’any 2001, amb motiu de l’Any internacional del voluntariat, va escriure el llibre Abcedari, una joia solidària. És una obra que recull 26 haikus escrits a partir del mateix nombre de lletres i de paraules.

 

Abcedari solidari - Homenatge a Miquel Martí i Pol és una exposició col·lectiva i pluridisciplinària que aplega 26 artistes i escriptors de renom. Cadascun d’ells ha creat una obra a partir de la interpretació subjectiva i personal d’una lletra i una paraula del haiku assignat.

 

En aquest projecte han participat molts dels escriptors i artistes referents a Catalunya, com:

 

Escriptors: Ana Aguilar-Amat, Maria Barbal, David Jou, Cèlia Sánchez-Mústich, Francesc Parcerisas, Barbara Scuderi, Meritxell Cucurella-Jorba, Dolors Miquel, Monika Zgustova, Víctor Sunyol, Gemma Lienas, Vinyet Panyella, Marta Pérez Sierra, Joan Duran i Ferrer, Laura López, Pau Vadell, Antònia Sabater Bilbeny, Rosa Font Massot, Màrius Carol, Valentí Gómez i Oliver, Blanca Llum Vidal, Jordi Valls, Núria Martínez-Vernís, Víctor Amela i Adam Manyé Sardà.

 

Artistes plàstics: Francesc Artigau, Gerard Sala Maïs, Eduard Arranz Bravo, Luis Pascual, Koichi Sugihara, Lluís Cera, Miguel Condé, Josep Maria Riera i Aragó, Ricard Llorens, Joan Fontcuberta, Xavier Carbonell, Assumpció Mateu, José Mª Guerrero Medina, Carme Solé i Vendrell, Santi Moix, Xano Armenter, Robert Llimós, Hélène Yousse, Pep Fajardo, Joan Jordà i Regina Saura.

 

Andorra hi està representada pels artistes Fiona Morrison, Javier Balmaseda i Martín Blanco i el poeta i escriptor Josep Dallerès, que van ser els escollits pel comissari de l’exposició; tots quatre van posar el seu talent a disposició del projecte per copsar i traslladar a les seves creacions el repte que se’ls va plantejar.

 

Des dels anys 50 fins a la seva mort, Miquel Martí i Pol va tenir una llarga relació amb Andorra, que considerava la seva segona pàtria. El Ministeri de Cultura ha volgut posar en relleu aquesta relació i s’ha inclòs en el recorregut de l’exposició un espai on el públic, a través d’un text de Júlia Fernández, redescobrirà l’obra Andorra, postals i altres poemes, però també algunes curiositats, així com les nombroses col·laboracions que va fer i els homenatges i el reconeixement que el poeta va rebre a Andorra.

 

A banda d’Andorra, l’exposició gaudirà d’una itinerància de dos anys per Espanya i França, que permetrà donar visibilitat a la creació de casa nostra i promoure-la, i poder associar el Govern d’Andorra i els artistes participants a un projecte de qualitat i prestigi.

 

L’exposició compta amb el suport de la Fundació Martí i Pol. L’Ambaixada d’Espanya a Andorra i l’Institut Cervantes a Andorra col·laboraran amb el Ministeri de Cultura i Esports en l’organització d’una activitat associada a la mostra mentre es trobi al Principat.

 

Organització: Ministeri de Cultura i Esports

Producció: Associació Cultural Òpera per la Cultura i Ministeri de Cultura i Esports

Comissariat: Gabriel Serrano

Horaris: de dimarts a la tarda a diumenge al matí, de 10 a 13.30 h i de 15.30 a 20 h –

Entrada gratuïta

Per a més informació: acciocultural@govern.ad

 

Fedacultura@feda.ad

Tél. : (+376) 739 111

Facebook : fedaandorra

Twitter : FEDA_Andorra

Instagram : feda_and

https://www.fedacultura.ad/mw-museu-de-l-electricitatac

Avenue de la Bartra, s/n – Route CG-2

AD200 Encamp

Més detalls

Du mardi après-midi au dimanche matin : de 10h à 13h30 et de 15h30 à 20h