L'única exposició permanent del mestre ucraïnès Nikolai Syadristy, considerat el geni mundial de la miniatura. Les obres presenten temes històrics, culturals, filosòfics, plàstics i variats. Elaborades amb or, platí i matèries naturals, cada creació presenta un problema tècnic diferent perfectament resolt per l'artista. Les 14 peces representen vuit anys de treball i s'han d'observar amb un microscopi. Es considera que l'obra de Siadristyi no podrà ser superada en el futur.
El museu també presenta l'obra de l'artista xinès Liu Shouben, possessor del títol de Gran Mestre de Pequín. La col·lecció es compon de petites ampolles xineses anomenades "snuff-bottles", d'una mida de 5 cm, pintades en el seu interior amb motius sobre Andorra on es poden veure alguns dels principals personatges, paisatges i monuments d'Andorra. Reproduir motius occidentals no havia estat mai fet abans, i es tracta d'un repte proposat pel propietari del museu a l'artista que el va acceptar i realitzar amb una precisió absoluta.


En atenció al turisme internacional que ens visita, Liu Shouben també ha elaborat "snuff-bottles" que reprodueixen destacats motius internacionals, com el Castell de Chambord, La Sagrada Família o el Parc Güell. El museu amplia cada any amb noves peces el seu contingut.


Finalment el museu completa la seva oferta amb una magnífica col·lecció de les tradicionals nines russes anomenades matrioixkes d'una bellesa plàstica encisadora, i una mostra de capses de paper maixé procedents de les principals escoles de l'anell d'or de Moscou.

 

Edifici Maragda

AD300 Ordino

Més detalls

Tel.: +(376) 838 338

De dilluns a dissabte de 9.30 a 19 h.

 

Diumenges i festius de 9.30 a 13.30 h.

General: 10 €

 

Reduïda: 4,50 € (grups, infants de 6 a 10 anys).

 

Passmuseu

Espai adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Visita guiada o lliure en català, castellà, francès i anglès.