La Casa de la Vall va ser la seu parlamentària de 1702 al 2011, quan va entrar en funcionament el nou edifici del Consell General, al costat de l’immoble històric. Amb tot, encara s’hi celebren els actes més protocol·laris. La visita guiada a l’interior de la casa ens permet conèixer la història de l’edifici, lligada a la història del país. La casa, de finals del segle XVI, pertanyia a la família Busquets, que poc més d’un segle després la va vendre al Consell General.

Carrer de la Vall, s/n

AD500 Andorra la Vella

Més detalls

Casa de la Vall

Tel.: (00 376) 829 129

 

Central de reserves

Tel.: (00 376) 839 760

reservesmuseus@govern.ad

 

Consell General

Tel.: (00 376) 877 877

consell_general@parlament.ad

www.casadelavall.ad

De dimarts a dissabte:  de 10 a 14 h i de 15 a 18 h.

 

El museu obre de 10 a 14 h: 5 de gener / 24 i 31 de desembre.

El museu tanca: 1 i 6 de gener / 14 de març / 1 de maig / 8 de setembre / 1 de novembre / 25 i 26 de desembre.

Es recomana reserva prèvia.

Normal: 5

 

Reduïda: 2,5 (grups superiors a 10 persones, entitats i societats col·laboradores, estudiants estrangers, majors de 65 anys).

 

Entrada gratuïta: per a escolars i estudiants nacionals, serveis socials, persones amb minusvalidesa, persones inscrites al Servei d’Ocupació, titulars del Carnet Jove, menors de 10 anys, membres de l’ICOM i l’ICOMOS, titulars de la targeta magna, socis del Club Piolet, els seus pares i els seus germans, i tots els ciutadans del Principat el primer i el tercer dissabte de cada mes durant tot l’any.

 

Visita guiada: amb reserva prèvia i suplement d’1,5 € per persona.

 

PassMuseu.

L’accessibilitat del museu no està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Visites guiades.

Visites lliures amb audioguia.

Durada aprox.: 30 minuts.

Reserva prèvia recomanada.

Tallers escolars.

Botiga dels museus.

Desfibril·lador.

L1 Escaldes-Engordany / Sant Julià de Lòria

Descobreix la Casa de la Vall

cap de casa

Les escales condueixen al cap de casa, una planta que va albergar els dormitoris dels consellers, que sovint s’hi quedaven a passar la nit després de les llargues sessions de Consell. El 1987 s'hi va instal·lar el Museu Postal d'Andorra, però es va desmuntar l'any 1991 a causa de la necessitat d'un espai per a les reunions de la Comissió Tripartida que va redactar la Constitució, aprovada l'any 1993. Actualment, és un espai polivalent.

Les troneres

La casa presenta diversos elements arquitectònics destinats a la defensa; alguns d’ells són d’origen, mentre que d’altres s’hi van afegir l’any 1962, moment en què es va dur a terme la darrera gran reforma de l’edifici.

Podem veure-hi dos troneres, unes torres de vigilància de planta circular amb finestres espitlleres, situades a cada cantonada de l’edifici; la de l’esquerra, mirant l’edifici des de la façana principal, és la construïda durant el segle XX.