La Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, de la qual es nodreix el Museu Carmen Thyssen Andorra, és una de les col·leccions privades més importants del món. El fons està principalment format per obres dels segles XIX i XX, amb pintures emblemàtiques com el Mata Mua de Paul Gauguin, però també conté obres des del segle XVI fins a l'actualitat. La baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza sempre ha expressat la seva afició per l'art, així com la necessitat de poder-lo compartir, ara també al Principat d'Andorra.

Gràcies a les exposicions temporals anuals, els visitants poden gaudir de noves obres i això fa que la visita al museu esdevingui una cita cultural anual obligatòria del Principat. Aquesta dinàmica afavoreix que el museu estigui en constant renovació i s'hi afegeixin novetats periòdiques, com el contingut de les pantalles digitals de consulta, el de les audioguies (incloses en el preu de l'entrada) i el disseny de la sala expositiva, que també canvia en cada exposició.

El Museu Carmen Thyssen Andorra va ser inaugurat el març del 2017 a la planta baixa de l'històric Hostal Valira, un edifici de referència pel seu interès històric i els seus trets estilístics. Els blocs de granit de la façana, disposats segons una estructura de niu d'abella, són un distintiu singular de la cultura andorrana, ja que l'edifici s'emmarca dins de l'anomenada arquitectura del granit, característica del Principat.

La pinacoteca va ser nominada a millor museu novell europeu de l'any 2018 per la Unesco i s'ha situat, entre d'altres, entre els vint museus del món a visitar, segons la revista The Guardian.

El Museu Carmen Thyssen Andorra és un museu actiu, tota una experiència d'apropament a l'art.

 

Del 10 de febrer del 2023 al 7 de gener de 2024 el museu acollirà la mostra Khrôma, l'univers emocional dels colors.

 

Pàgina web del Museu Carmen Thyssen Andorra

Avinguda Carlemany, 37

AD700 Escaldes-Engordany

Més detalls

Tel.: (+376) 800 800

info@mcta.ad

Facebook, Twitter i Instagram: @cthyssenandorra

https://museucarmenthyssenandorra.ad/

De dimarts a divendres: de 10 a 18 h.

Dissabte: de 10 a 19 h.

Diumenge: de 10 a 14 h.

 

Diumenge a la tarda i dilluns, tancat.

En tots els horàris, l'últim passi a sala es 30 minuts abans de tancament.

Normal: 9 €

 

Reduïda: 5 € (majors de 65 anys, titulars del Carnet Jove i clients de Crèdit Andorrà )

 

Entrada gratuïta: per als menors de 18 anys.

 

Totes les tarifes inclouen l’audioguia.

 

Passmuseu

El museu està adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda.

Botiga.

Sala educativa.

WC.