La societat actual és plena d’idees, conductes i paraules discriminatòries que alimenten les desigualtats.

La interconnexió virtual proporciona cada dia milers de notícies del que passa arreu del món sobre racisme, desigualtats de gènere, LGTB, etc. I cada dia les normalitza més. Però cal continuar amb la lluita per establir un procés d’acceptació i normalització per arribar a interioritzar-ho, tant en l’àmbit social com en el cultural.

Aquest projecte reinterpreta les figures romàniques del conjunt pictòric de l’església de Santa Coloma, sant Silvestre i sant Gregori, adaptats a una religió inventada que no creu en un déu sinó en les bondats col·lectives i en què són acceptades persones de qualsevol cultura i de qualsevol gènere.

La Silver és una noia afroamericana que ens explica, a través de la seva roba, les seves experiències, que no han estat fàcils al llarg de la vida. Una infància marcada pel seu color de la pell, per la diferència amb els seus companys de classe... per l’acceptació de la seva família en un entorn molt tancat de ment. A la seva vestimenta es poden llegir paraules i símbols clau del racisme.

La Gregòria és trans. Va arribar al món sent del gènere masculí però ella s’ha sentit dona i el procés de transició ha estat dur i molt complex, amb acceptació i molt treball tant emocional com físic, que ha culminat a trobar-se a si mateixa i viure la vida desitjada. També les paraules i els símbols de la seva vestimenta ajuden a entendre el concepte transgènere.

Pel que fa a l’execució, s’han fusionat dos tècniques de dibuix: una d’estil minimalista en què es mostra l’estètica i la bellesa d’una manera directa i amb una línia molt marcada, i una altra d’estampat de grafits abstractes sobre la toga, inspirats en l’obra de Jean-Michel Basquiat, en què es mostra la vida i la trajectòria dels dos personatges i amb inscripcions al·legòriques al gènere i a la raça. Quant a la paleta de colors, santa Silver segueix una línia cromàtica de cultura afroamericana i santa Gregòria està inspirada en la bandera transgènere.

 

@elnasp
@adriargec